De lokale liberalen geven u de vijf!

Verkorte versie Algemene Beschouwingen

De lokale liberalen gaan voor hoge ambities zonder lastenverhoging voor de burger. Naast een amendement om de rioolbelasting te verlagen, komen we met een top vijf van ambities waar onze fractie zich sterk voor maakt.

1. Masterplan Sport

Goede voorzieningen voor sport, zonder begrotingstekort! Een jaar geleden werd het Masterplan sport met de verenigingen vormgegeven. De verplaatsing van VV Rhode komt daar als belangrijkste keuze uit voort. De VVD is teleurgesteld in de voortgang sinds die tijd: nog steeds geen aantoonbare haalbaarheid, afdoende dekking of gedetailleerd tijdspad. College: word eens wakker, het is tijd voor een structurele oplossing. Topprioriteit.


2. Carpoolplaats en aansluiting op HOV

De VVD is verheugd dat er een voorstel komt voor een carpoolplaats aan de A50. Deze zien wij graag in combinatie met een HOV-halte. Onze studerende jongeren, evenals onze bedrijven zullen daarvan profiteren. De VVD wil de aansluiting op het Hoogwaardig Openbaar Vervoer terug op de agenda. Uiteraard op een locatie die recht doet aan de gebruikers. We zullen hiervoor een motie indienen.


3. Onderwijs: Nijnsel en MFA de Kienehoef

De VVD staat voor goed onderwijs. Basisonderwijs is een basisvoorziening voor elke kern. Een belangrijke afweging die jonge gezinnen maken alvorens zich ergens te vestigen. We zijn trots dat er een nieuwe school komt in Nijnsel. Daarnaast zetten we ook in op de te bouwen Multifunctionele Accommodatie (MFA) in de Kienehoef. Een wijk met zoveel inwoners verdient zo’n voorziening.


4. Investeren in het Centrum

Het centrum van Sint-Oedenrode is een parel voor de gemeente, maar ons centrum is niet af. We hebben wat te wensen.  Na de Heuvel en de Borchmolendijk, is stip op de horizon de herinrichting van de Markt. We moeten op zoek naar manieren om het centrum beter te verbinden met de rest van ons dorp. Het doel is nog meer beleving: meer bezoekers, een langere verblijfsduur en meer verbondenheid met bewoners uit het centrum. Investeren in het centrum is ons devies. Dit moet in Meierijstad op de agenda!


5. Woningbouw en Vluchtelingen

Versneld en vraaggericht bouwen! De woonvisie vraagt om 660 woningen in 10 jaar tijd. Onder andere door de grote aantallen vluchtelingen, moeten we wegens wettelijke verplichtingen op korte termijn grote aantallen ‘vergunninghouders’ huisvesten. De VVD maakt zich er sterk voor dat dit op een nette manier gebeurt, maar dit mag niet ten koste gaan van onze eigen starters, ouderen en alleenstaanden die een woning zoeken. Alleen door de 660 woningen op kortere termijn te realiseren, kunnen we aan de vraag voldoen.


U kunt op de vijf van de VVD rekenen!

Nick de Laat, Piet Klaasen, Wilma Wagenaars, Michiel van Seventer, Hans van der Heijden. 

De volledige algemene beschouwingen vind je hieronder.