VVD wil vóór begroting inzicht in tijdspad, kosten en dekking verplaatsing Rhode

In het voorjaar kwam een duidelijke keuze naar voren uit het Masterplan Buitensport. Wat betreft de VVD is er tot op heden te weinig gecommuniceerd over de voortgang en de haalbaarheid van de keuze. 

Onderstaande is door de VVD ingebracht tijdens de commissievergadering van 15 oktober j.l.:

We hadden natuurlijk al lang een concrete uitwerking moeten hebben van het Masterplan Buitensport inclusief kostencalculaties. Wij dringen aan op informatienota/rapportage vóór de begrotingsbehandeling, waarin opgenomen: een gedetailleerd tijdspad én een reële begroting cq kostencalculatie. Een kostencalculatie MET dekking.

Wat ons wel duidelijk lijkt: het opgenomen bedrag in de begroting van 75k structureel is VOLSTREKT onvoldoende om dit project te dekken. Graag vernemen wij van de portefeuillehouder hoe dit bedrag is opgebouwd. Of waar hij aanvullende dekking vandaan haalt!

De VVD kreeg in deze bijval van het CDA. De verantwoordelijk portefeuillehouder was vanwege vakantie niet aanwezig bij de behandeling in de commissie. De toezegging door het College is gedaan dat men dinsdag in het College de kwestie behandeld. Wij horen voor aanstaande donderdag wat we voorafgaand aan de begroting nog kunnen verwachten.