Samenwerken aan een robuuste N279

Vrijdagochtend 1 maart ondertekenden wij samen een manifest. Ons manifest roept op om samen met lokale ondernemers en VVD-fracties aan de slag te gaan voor robuuste 4-baansoplossing voor de N279. Om dit extra kracht bij te zetten hebben we een petitie, om deze petitie succesvol te laten zijn vragen wij eenieder die zijn/haar stem hier ook voor wilt laten gelden om dit te ondertekenen via: https://petities.nl/petitions/kom-samen-met-een-oplossing-voor-de-n279-voor-2030?locale=nl

De N279 is de belangrijkste verkeersader in het oosten van Brabant. Om de krachtige positie van deze regio te behouden, is het belangrijk om de bereikbaarheid, leefbaarheid en verkeersveiligheid op en rondom de N279 tussen Veghel en Asten te verbeteren. 

Al vele jaren wordt er gepraat over deze weg, die voor zowel bewoners als ondernemers erg belangrijk is om van huis naar werk te komen. 

Onderstaande ondernemers en VVD-Fracties willen dat bij elk overleg het realiseren van een robuuste 4 baansoplossing voor de N279 voorop komt te staan. 

Daarom roepen wij op:

1. Ga en blijf met elkaar in gesprek over de invulling van de N279

2. Kom met een gedragen robuust plan voor een N279 op een zo kort mogelijk termijn.

3. Kijk verder dan alleen de eigen gemeentegrenzen. Onderstaande fracties zullen bij elke gelegenheid het belang van doorpakken ter realisatie van de N279 benadrukken.

4. Om samen met ondernemers van de gemeenten grenzend aan de N279 op te trekken voor de realisatie van een robuuste N279.

5. Draag zorg voor een volledige realisatie voor 2030, pak door zodat op korte termijn de schop in de grond kan voor minimaal korte termijn maatregelen die de doorstroming bevorderen. 

VNO/NCW Brabant Zeeland

Platform Ondernemend Meierijstad

Bedrijven Kontakt Gemert-Bakel

Ondernemersvereniging Boekel

VVD fracties:

Meierijstad

Helmond

Asten

Gemert-Bakel

Deurne

Helmond

Boekel