Schriftelijke vragen VVD over situatie MIK

Vrijdagmiddag 1 mei j.l. werd bekend dat door de rechtbank surseance (uitstel) van betaling is verleend aan MIK Cultuureducatie. Begin februari werden raadsleden al geïnformeerd over de zorgwekkende financiële situatie van MIK.

De lokale liberalen van VVD Sint-Oedenrode hebben naar aanleiding van deze situatie schriftelijke vragen gesteld aan het College van B&W. Voor vele Rooise cursisten van MIK zal de financiële situatie voor onrust zorgen. De VVD wil graag van het College weten wat de situatie van MIK betekent voor de cursisten, ook als MIK zoals aangekondigd in afgeslankte vorm verder gaat.

Daarnaast vragen de lokale liberalen wat inzake deze uitspraak van de gemeente wordt verwacht en wat dit in financieel opzicht voor de gemeente betekent. Tot slot wil de VVD van de portefeuillehouder horen op welke manier de gemeenteraad bij dit proces betrokken en geïnformeerd gaat worden.

Stand van zaken tegemoetkoming wateroverlast Rhode
Een ander onderwerp waarover de VVD vragen heeft gesteld is de wateroverlast op sportpark de Neul van januari j.l.. De portefeuillehouder heeft toegezegd om uiterlijk eind april met een voorstel richting VV Rhode te komen. Tijdens de laatste raadsvergadering van 30-04 heeft de portefeuillehouder de stand van zaken niet verder toegelicht. Graag horen wij wanneer de wethouder met een voorstel komt richting de verenigingen op welke termijn de cub duidelijkheid mag verwachten.