Oud-voorzitter VVD Meierijstad Harry Bekkers (70) overleden


Met grote verslagenheid hebben wij kennis genomen van het plotselinge overlijden van onze oud-voorzitter Harry Bekkers (70). Harry was een échte liberaal, met een groot sociaal hart.

Harry Bekkers was sinds 1982 lid van de VVD en is gedurende zijn lidmaatschap van onschatbare waarde geweest voor de partij. Niet voor niets werd Harry in 2014 onderscheiden met één van de hoogst mogelijke waarderingen voor lokaal of regionale betrokkenheid als vrijwilliger: de Thorbeckepenning. Die kreeg Harry voor zijn vrijwillige betrokkenheid als bestuurslid en voorzitter van de lokale VVD afdeling Sint-Oedenrode. Hij was voorzitter van de afdeling Sint-Oedenrode vanaf 1994 t/m 2014 en in de periode 2013 t/m de fusie was hij (interim) voorzitter van de afdeling Schijndel.

In aanloop naar de gemeente Meierijstad heeft Harry een belangrijke verbindende rol vervuld om de lokale afdelingen van Sint-Oedenrode, Schijndel en Veghel te verbinden tot één VVD Meierijstad. Na de fusie werd Harry de eerste voorzitter van de VVD afdeling Meierijstad. 

In 2017 legde Harry zijn functie als voorzitter neer. Sindsdien bleef Harry betrokken als geïnteresseerd lid en was hij nog steeds veelvuldig bij politieke activiteiten in de gemeente of van onze partij betrokken. 

Wij gaan Harry ontzettend missen in onze vereniging. Om zijn kennis, ervaring en inbreng, maar bovenal als mens. Een VVD zonder Harry is ons moeilijk voor te stellen. 

Rust zacht. 

Zie in de bijlage hieronder de rouwkaart