VVD voor voorkomen rattenplaag

Steeds vaker hoort en ziet men meldingen in kranten, op tv en op internet over een rattenplaag. Verschillende factoren spelen hierbij een rol en zijn de oorzaak van het ontstaan van zo'n plaag.

Ratten zijn grotendeels afhankelijk van de mens. Hierdoor leveren wij het grootste aandeel aan het ontstaan van de plaag. Ze leven van ons voedsel en afval. De belangrijkste reden voor het ontstaan van een plaag, is dat mensen voedsel laten staan zodat ratten erbij kunnen. Ratten bouwen bij genoeg voedsel een nest in de buurt en planten zich snel voort. De eerste stap tegen een rattenplaag is eten goed opbergen en alle open verpakkingen weggooien. Houd hierbij in gedachten: ratten eten zo goed als alles!

Ratten zijn een bron van ziekteverwekkers en niet iedereen is zich bewust van bovenstaande informatie. Voor vele is het nog onbekend.

Gezondheidszorg heeft de volle aandacht van VVD Meierijstad. Dat is waarom wij het college gevraagd hebben om er voor te zorgen dat er op grote schaal voorlichting wordt gegeven aan bestrijding van ratten. Door eenvoudige tips kan iedereen meehelpen om een plaag te voorkomen.

Voorkomen is beter dan genezen.

 

Fractie VVD Meierijstad