Albert Dominicus

Biografie

Mijn naam is Albert Dominicus, ik ben woonachtig in Veghel en al ruim 33 jaar getrouwd met Reggy. We hebben 2kinderen Jochem en Roween. In het dagelijks leven ben ik ondernemer in mijneigen opgebouwde onderneming: Adagium Corporate Finance/Adagium Bedrijfsoverdrachten. Wij begeleiden ondernemers die hun bedrijf wensen te verkopen of die een onderneming wensen aan te kopen. In de afgelopen jaren ben ik naast mijn werkactief geweest op verschillende maatschappelijke terreinen. Zo ben ik o.a. voorzitter geweest van de basketbalclub in Veghel, de profclub in Den Bosch, voorzitter van ondernemersvereniging VMK en medeoprichter van het POM. Ook ben ik ruim 11 jaar penningmeester geweest van de Bibliotheek in Veghel.

 

Waarom ben je actief geworden?

Zelf ben ik al jaren actief binnen de VVD. In1989 ben ik lid geworden van de VVD en in die periode was ik als penningmeester verbonden aan de VVD Veghel. Enkele jaren ben ik ook weg geweest als lid maar enkele jaren geleden ben ik weer lid geworden. De echte reden was dat ik ervan overtuigd ben dat welvaart en welzijn vanuit de mensen zelf moet komen. Je kunt dan wel aan de zijlijn blijven staan maar de beste participatie in het maatschappelijk proces is deelnemen en doen. Toen ik gestopt ben als voorzitter van de ondernemersvereniging ( een onafhankelijke positie vanuit die rol) ben ik weer actief lid geworden. Actief is dan ook weer echt actief. Zo ben ik lid geweest van de kanidaatstellingscommissie bij de laatste provinciale statenverkiezing en heb ik mijn bijdrage geleverd bij de herorganisatie van het VVD Netwerk Meierijstad. Sinds oktober ben ik tevens actief als burgercommissielid.


Wat kan er van je verwacht worden?

Van mij kan verwacht worden een actieve houdingen instelling. Dit betekent voor mij echt luisteren naar onze achterban ( nog los van de vraag of iemand lid is), op bezoek gaan bij ondernemers en ondernemende mensen in onze gemeente, vragen wat kan ik voor u betekenen (niet dat je alles voor iedereen kan betekenen maar luisteren en oprecht geïnteresseerd zijn is een must om onderscheidend te zijn), helder en direct zijn. Van mij kan ook verwacht worden dat ik zaken benoem en er niet om heen draai, goed is goeden kan altijd beter maar fout is fout (zonder een schuldige te zoeken, we hebben niets aan inquisitie-democratie).