Wilma Wagenaars

Biografie

Mijn naam is Wilma Wagenaars. Ik ben 61 jaar, ben getrouwd en heb 3 kinderen, twee zonen en een dochter. De eerste kleinzoon is op komst. Ik ben geboren in Oirschot en woon sinds 1985 in Sint-Oedenrode.


Als ik aan het werk ben dat doe ik dat als afdelingshoofd klinische chemie in het Antonius ziekenhuis. Het Antoniusziekenhuis heeft meerdere vestigingen in de regio Utrecht en als hoofd ga ik over de locaties heen. De Klinische chemie is een laboratorium waar zo’n 250medewerkers elke dag diagnostiek verrichten ter ondersteuning van de diagnosestelling van de artsen.

Waarom ben je actief geworden?
Als ik niet werk ben ik veel bezig als fractievoorzitter van de huidige VVD fractie in Meijerijstad. Sinds 2000 houd ik me bezig met politiek. Eerst als voorzitter van de dorpsraad Nijnsel, later in 2006 als lid van de gemeenteraad Sint-Oedenrode en sinds 2017 in Meijerijstad. Politiek bezig zijn betekent voor mij me inzetten als vertegenwoordiger van de inwoners. Bezig zijn met de overtuiging dat we samen als fractie en raad  proberen van Meijerijstad een plek te maken waar het fijn wonen en leven is.

Wat kan ervan je verwacht worden?

Onze leefomgeving komt steeds meer onder druk te staan door botsende belangen en het valt niet altijd mee om daar een goede balans in te vinden. Beslissingen van nu hebben veel impact voorde toekomst. De toekomst die wij nu maken voor onze kinderen en kleinkinderen. Graag wil ik eraan meewerken daarin de juiste afwegingen te maken. Ik heb er vertrouwen in dat door samenwerking we dat ook kunnen. Maar het moet wel nu gebeuren want straks is nu.