Arno Nap

Biografie

Mijn naam is Arno Ivar Nap en samen met mijn vriendin Jenneke en onze vijf gezamenlijke kinderen wonen wij in het kleine Mariaheide. Ik ben geboren en getogen in een klein dorp in de kop van Noord Holland.

Na mijn studie pedagogiek ben ik in het bedrijfsleven beland. Na 15 jaar heb ik mijn verpleegkundige studie opgepakt en inmiddels werk ik alweer tien jaar voor Brabantzorg. In mijn vrije tijd mag ik graag tuinieren of motorrijden voor een goed doel met onze zijspan club, de Health Angels of samen met Jenneke.


Waarom ben je actief lid geworden?

Tijdens mijn studie vond ik het altijd al leuk om over maatschappelijke vraagstukken na te denken, om ze te onderzoeken/bestuderen en hier over te filosoferen. Het liberaal denken, het vrijheidsbegrip en de proactieve houding binnen de VVD zijn voor mij begrippen die ik erg belangrijk vind. Daarnaast heb ik over veel zaken wel een mening, het trekt mij om in plaats van hier alleen binnenshuis over te spreken er ook echt iets mee te doen. Kijken of het is te vertalen naar maatschappelijk nuttig zijn.


Wat kan er van je verwacht worden?

Inzet en commitment binnen het stuk sociaal domein zijn mijn belangrijkste drijfveren. Binnen dit stuk zal ik proberen mijn steentje bij te dragen. Als volksvertegenwoordiger probeer ik vooral de vertaling te maken naar het nut van en voor inwoners van Meierijstad. Als ik hierbij de onderwerpen concreet kan maken naar betrokkenen is dit voor mij geslaagd.