Tycho Schoones

Biografie

Mijn naam is Tycho Schoones, 22 jaar oud en woonachtig in Schijndel. Momenteel zit ik in mijn afstudeerjaar van HBO Bedrijfskunde aan de Avans Hogeschool Breda. In februari ga ik starten met mijn afstudeerstage bij Mars Nederland in Veghel. In mijn vrije tijd voetbal ik bij Avanti’31 in het vijfde elftal en ga ik graag naar de sportschool. Ook ga ik graag in het weekend (zonder corona) in het dorp, de kroeg of voetbalkantine een drankje doen met vrienden.

 

Waarom ben je actief geworden?

Van thuis uit ben ik opgegroeid met de lokale politiek. De bovengemiddelde interesse is er dan ook sinds de middelbare school en het was niet de vraag of ik politiek actief wilde worden maar eerder wanneer. De reden waarom ik heb besloten actiever te worden is omdat ik mezelf onvoldoende vertegenwoordigd voel in de gemeenteraad. De keuze voor de VVD is door mij gemaakt omdat ik sterk geloof in de kracht van mensen en dat de gemeente niet alles moet voorkauwen, maar wel faciliteren daar waar inwonershulp nodig hebben. Over vraagstukken die relevant zijn voor mij en mijnleeftijdsgenoten is het belangrijk dat er mensen zijn die de situatie begrijpen en hetzelfde ervaren. Hiernaast vind ik ook dat het makkelijk praten is vanaf de zijlijn, om een maatschappelijk verschil te kunnen maken kan je dan het beste zelf de handschoen oppakken.

 

Wat kan ervan je verwacht worden?

Vrienden zouden mij omschrijven als iemand die zegt waar het op staat. En dat is iets wat zeker van mij verwacht kan worden. Daarnaast wil ik ook meer leeftijdsgenoten enthousiast maken voor de lokale politiek, maar vooral opkomen voor de belangen en problemen waar zij mee zitten. Ook wil ik kritisch zijn op de beslissingen die gemaakt worden die betrekking hebben op bijvoorbeeld de jongvolwassenen en tegelijkertijd groei op het gebied van wonen, werken en sporten stimuleren. Tot slot vind ik dat onze inwoners zo min mogelijk woonlasten mogen ervaren van de duurzaamheidsmaatregelen.