In the picture: Piet #6

Met enige regelmaat kunnen wij in de media vernemen dat Nederland vergrijst. Ook ik behoor letterlijk en figuurlijk tot die groep. Met mijn 64 jaren op de teller sluit ik aan bij de "jongere oudere". Al vele jaren ben ik actief in de lokale politiek en voel mij verbonden met het liberale gedachtegoed van de VVD. Ook voor de komende raadsperiode stel ik mij beschikbaar en sta op plek 6 van de VVD kandidaten lijst.

Graag wil ik mij inzetten voor de eerder genoemde doelgroep met speciale aandacht voor vraagstukken waarmee ouderen geconfronteerd worden.

Met name doel ik dan op een veilige woonomgeving in en rondom huis. Goede en bereikbare voorzieningen, denkt u aan winkels, gemeenschapshuizen en verenigingen. Voor de lichamelijk actieven, goed  begaanbare fiets- en wandelpaden, zwembad en een goed openbaar vervoer. Betaalbare en bereikbare gezondheidszorg, apotheek, huisartsenpost en medische thuiszorg. Maar ook vooral aandacht om het door de landelijke overheid gepromote langer-thuis-blijven-wonen, mogelijk te maken door goede thuiszorg en meer hulp en minder regels voor het realiseren van een mantelzorgwoning.

Terdege besef ik dat de door mij hier genoemde onderwerpen een kleine weerspiegeling is van datgene wat  voor u van belang is. Wees er echter gerust op dat, mochten er andere onderwerpen aan de orde komen die van belang zijn voor "de mens op leeftijd, de levens ervarings deskundige " deze mijn politieke aandacht zal krijgen.

Ik ben immers een van U.

Piet Klaasen
Ollandseweg 131
Sint-Oedenrode.

VVD Lokale Liberalen

Lijst 4, Nummer 6