Mantelzorg (woning)

Als VVD Meierijstad zien we de druk op mantelzorg in de meest brede zin toenemen, waarbij huisvesting van zogenaamde spoedzoekers (mensen wie tijdelijk door omstandigheden in de knel zitten) zeker ook tot de kwetsbare groep behoren.  Maar ook zien we de huisvestingsvraag in de ouder-kind of andere (familie)relatie ook als er (nog) geen directe noodzaak aanwezig is toenemen.

Daarom heeft de VVD Meierijstad een voorstel ingediend om bovenstaand op te nemen in het landelijke verkiezingsprogramma van de VVD. De bedoeling is om dit uiteindelijk in de wet te laten opnemen zodat aan deze (huisvestings-)vraag welke breed leeft kan worden voldaan.

Het is niet de bedoeling van de VVD om meer zelfstandige woningen op deze wijze toe te voegen. Maar wel om het mogelijk te maken dat mensen, gezinnen, families andere relaties de mogelijkheid hebben en krijgen om dicht bij elkaar te gaan wonen en de voorzieningen daarvoor te mogen aan te leggen zelfs voordat er medisch noodzaak voor is !

Het is een beweging welke aansluit op de steeds ouder wordende mens, de behoefte en noodzaak, gezien de ontwikkelingen in  de zorg, om langer thuis te kunnen en mogen blijven wonen.

Als VVD zien we dit als een verdere liberalisering van het zelf kunnen besluiten en beslissen om langer thuis te kunnen blijven wonen met de voorzieningen en de mensen waar u voor kiest.

Dit zonder dat de overheid dit met allerlei regelgeving onmogelijk maakt, wij denken graag in oplossingen, niet in problemen!

Het voorstel wat we hebben gedaan luidt :

“We willen het daarom ook makkelijker maken in de ruimtelijke ordening om woonvoorzieningen te faciliteren, waarbij gemeenten en provincies daartoe een uitnodigend beleid voeren en geen extra belemmeringen opwerpen”. 

Fractie VVD
Nick de Laat
Wilma Wagenaars
Piet Klaassen
Michiel van Seventer