Zeepkist: Bouwen naar behoefte, overal in Rooi!


De laatste tijd gebeurt er veel in Sint-Oedenrode als het gaat om woningbouw en ruimtelijke ontwikkeling. Geen toeval wat ons betreft. Als VVD maakten we ons de vorige verkiezingen sterk voor een VVD wethouder op ruimtelijke ordening, volkshuisvesting en woningbouw. Met Jan van Burgsteden als stevige kartrekker zien we nu al de contouren, maar ook de concrete resultaten zichtbaar worden.

Als Rooienaren hebben we gemeen dat we allemaal in deze prachtige gemeente wonen. Wonen en woningbouw zijn ook altijd interessante onderwerpen van gesprek. Want, hoe graag we ook in Rooi wonen, we hebben wel allemaal onze eigen woonbehoeften. Vraaggericht bouwen was dan ook het uitgangspunt voor de VVD tijdens de vorige verkiezingen.

En dat vraaggericht bouwen wordt meer dan mogelijk gemaakt op dit moment. Het nieuwbouwplan ‘de Rooise Gaard’ tussen de Heikant en de Sluitappel krijgt al volop vorm. De eerste koop- en huurwoningen schieten al aardig de lucht in. En ook voor de vrije bouwkavels is grote interesse. Deze week worden ook de patiowoningen gepresenteerd. Elders in Rooi, aan de Mater Lemmenstraat worden bestaande woningen vervangen door Wovesto. Kortom; woningen in verschillende soorten en maten. Voor ieder wat wils.

Maar ook in de kleine kernen staan de ontwikkelingen niet stil. In Olland gaan initiatiefnemers aan de slag op het Binneveld, locatie van de oude school. In Boskant is vorige week succesvol een bijeenkomst gehouden over nieuwe bouwplannen. Chapeau voor de bijzondere wijze waarop de voor Boskant karakteristieke kerk een nieuwe functie krijgt.  En in Nijnsel worden appartementen toegevoegd aan de Azaleastraat.

En tot slot: in het centrum nog de meest recente plannen voor de herontwikkeling van de locatie Rabobank en Kapittelhof. De plannen zien er veelbelovend uit met een mooie mix aan diverse type (huur)woningen. 

De verkiezingen voor Meierijstad komen alweer dichtbij en we kijken terug op een korte raadsperiode. Immers heeft dit gemeentebestuur slechts 2,5 jaar zitting gehad. Maar als we kijken naar het terrein van ruimtelijke ordening, volkshuisvesting en woningbouw, dan is er niet stilgezeten. Hier gaat de VVD graag mee door in Meierijstad. Op een manier die bij u past.

Fractie VVD Sint-Oedenrode;
Wilma Wagenaars
Nick de Laat
Piet Klaasen
Michiel van Seventer