Nieuwe basisschool voor Nijnsel

Tijdens de raadsvergadering van 29 september werden besluiten in een ietwat ongewone setting genomen. Niet de gebruikelijke Raadzaal was het decor, maar zalencentrum de Beckart. In de prachtig vernieuwde zaal namen we een besluit wat zeker voor Nijnsel een mooie toekomst belooft.

Al een tijdje hing in de lucht dat er iets moest gebeuren aan de basisschool. Het pand was verouderd en er waren twee opties: renovatie of nieuwbouw. In 2015 viel de keuze in de Rooise gemeenteraad al op nieuwbouw.

Gisterenavond is die richting bekrachtigd door middel van een raadsbesluit. Unaniem stemde alle fracties met het voorstel in om budget vrij te maken voor de bouw van de school. De verdere invulling moet nog plaatsvinden, maar dat er in Nijnsel een mooie school zal verschijnen staat vast. 

Van veel discussie was dan ook geen sprake. Het enige puntje waarover nog wat verschillende meningen bestonden - naast opmerkingen over de financiƫn - is de invulling van het speelveld. Naast de huidige basisschool ligt een speelveldje, het zogenaamde "pek". Daar waar de meeste fracties vooral oproepen om het pek te behouden, durft de VVD ook te kijken naar mogelijkheden om het pek ten positieve te veranderen.

Speelvoorzieningen bij een school zijn belangrijk. Als we durven loslaten wat er nu is, en dromen over wat er kan komen. Dan ontstaan de mooiste dingen. Gelukkig werd dit door wethouder Hendriks bevestigd: "het 'pek' is geen doel op zich, misschien komt er wel een mooi Cruyff court of een ander moderne mooie speelvoorziening". Wat ons betreft denkt heel Nijnsel mee over de mogelijkheden om er een echte aanwinst voor het dorp van te maken.

Nijnsel: veel succes en plezier met de nieuwe school!