Theater de Blauwe Kei

VVD Veghel wil volwaardige theaterfunctie op de Noordkade en geen koningsdrama voor De Blauwe Kei


VVD Veghel is trots op het Kunst- en Cultuurcluster zoals het in 2014 vorm heeft gekregen op de Noordkade. Vele partijen hebben er hard aan getrokken en telkens als je er komt wordt je verrast door de vele bewegingen die zich hier voltrekken. VVD kijkt uit naar het moment dat ook de Blauwe Kei hierbij aansluit. Het is een oude koe…… maar VVD vindt het nog steeds een gemiste kans dat het theater niet in fase 1 is aangesloten. 


Ondertussen zijn we een geruime tijd verder en zijn er vele gesprekken en scenario’s het podium gekruist. Fase 2 blijkt een weerbarstige. In het politieke veld lijkt soms de indruk te ontstaan dat de professionele organisatie rondom de Blauwe Kei, die overgang naar de Noordkade blokkeert. Wanneer DBK bezwaren heeft, ligt het aan DBK, en dat is in de ogen van de VVD onterecht. Alhoewel berichtgeving in de pers anders zou kunnen bevroeden: 

Feit is dat gemeente en DBK op dit moment nog steeds met elkaar in gesprek zijn om die stap naar de Noordkade per 1 september 2017 te realiseren. De tijd dringt, dat wel.


Ellen Versteijnen

Raadslid VVD Veghel