Uitnodiging Dialoogtafel Sint-Oedenrode

Zoals in het politiek café toegelicht, attenderen we u op de uitnodiging Dialoogtafel Sociaal Domein van de gemeente Sint-Oedenrode. Het verslag van de vorige dialoogtafel vind je onder het artikel als bijlage. Hieronder de uitnodiging. Vergeet jezelf niet aan te melden!


Beste bewoner van Rooi ,

 

U bent van harte uitgenodigd voor de derde Dialoogtafel op:

 

Datum: donderdag 3 maart 2016

Tijdstip: 17.00 uur tot 19.30 uur (er wordt voor soep en broodjes gezorgd)

Locatie: raadzaal, gemeentehuis Sint-Oedenrode

 

 

Opgave van deelneming is gewenst via het volgende e-mailadres: w.vd.geest@sint-oedenrode.nl

 

Wat gaan we doen tijdens de derde Dialoogtafel?

De derde dialoogtafel staat in het teken van de vraag: Hoe kan goede ondersteuning eruit zien voor een bewoner van Rooi die dit al dan niet tijdelijk nodig heeft? Met als uitgangspunt met behoud van zijn autonomie en zijn ‘eigen kracht’ en met mogelijke inzet van zijn omgeving.

In de casusbesprekingen in de vorige bijeenkomst zijn uitgangspunten benoemd die een goede samenwerking tussen de formele (professionele) zorg en informele  zorg ( mantelzorg en vrijwilligerswerk) mogelijk maken :

·         We gaan uit van een gelijkwaardige samenwerking tussen cliënt, mantelzorger, vrijwilliger en professional;

  • Er is ruimte voor de partijen om te doen wat nodig is, inclusief de aanpak van belemmerende factoren
  • Er wordt gebruik gemaakt van de kracht en de potentie van de partijen binnen hun samenwerking
  • Samen dragen we zorg om overbelasting van mantelzorgers, vrijwilligers en professionals tegen te gaan

Aan  de hand van praktijksituaties gaan we kijken hóe we die uitgangspunten in praktijk kunnen brengen; En als er dilemma’s zijn die remmend werken, zoeken we naar concrete acties om die dilemma’s te overwinnen.

 

We vinden het belangrijk dat u iets meeneemt uit de Dialoogtafels en ermee aan de slag gaat op onderdelen; de Dialoogtafel is immers van iedereen, de gemeente faciliteert de dialoog. Daarom wordt bij de afsluiting van de avond samen met u benoemd wat de agenda zal zijn voor de vierde Dialoogtafel. Deze is gepland op dinsdag 31 mei (19.00 -21.00 uur). Op 12 september (17.00 -19.30 uur) is nummer 5. Deze data kunt u alvast in uw agenda noteren.

 

We willen u wederom vragen om niet alleen te komen maar gerust een  cliënt, betrokken inwoner of andere belanghebbende mee te nemen zodat we een zo breed mogelijke gesprek met elkaar kunnen voeren.

Ook deze avond zal inhoudelijk worden begeleid door Ria Roelofs, veranderingsdeskundige